Medisch personal training

Ben je uitbehandeld bij de fysiotherapeut en zoek je de juiste hulp om weer fit te worden, of heb jij een (oude) blessure die zorgt voor fysieke klachten? Met persoonlijke aandacht voor mens en klacht help ik jou weer op weg om beter te bewegen en fit te worden.

Als medisch personal trainer ben ik gespecialiseerd om te werken met cliënten met medische aandoeningen of specifieke fysieke beperkingen.

Hoe ga ik te werk?

  • Achterhalen van de medische geschiedenis.
    Tijdens de intake gaan wij samen jouw doel bespreken en nemen wij jouw medische geschiedenis door. Denk hierbij aan vragen over (eerdere) blessures, operaties, medische aandoeningen en eventueel gebruik van medicatie.
  • Door middel van verschillende testen bekijk ik of jij op de juiste manier beweegt en spoor ik blessuregevoelige schakels en asymmetrieen op. Aan de hand van de testen kunnen bepaalde lichaamsbewegingen worden gecorrigeerd en trainingen worden aangepast.
  • Opstellen van een aangepast trainingsprogramma.
    Gebaseerd op de intake, de medische geschiedenis, de testen en de gestelde doelen stel ik een op maat gemaakt trainingsprogramma op. Dit trainingsprogramma is met zorg opgesteld om jouw gezondheid en doelen te bevorderen, rekening houdend met eventuele fysieke beperkingen.
  • Voortgang monitoren.
    Tijdens de trainingen houd ik de voortgang zorgvuldig in de gaten en pas ik waar nodig het trainingsprogramma aan.

Het is goed om te weten dat ik als medisch personal trainer geen medische arts ben en dus ook geen medische diagnoses kan stellen. Wel werk ik nauw samen met medische professionals om ervoor te zorgen dat mijn trainingsprogramma’s veilig en effectief zijn.

Wil jij meer informatie hebben neem dan vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.