Wie ben ik

Welkom, wat leuk dat jullie de moeite hebben genomen om mijn website te bezoeken! 

Mijn naam is Xander Veeneman, echtgenoot, vader van drie kinderen en baasje van een drukke, maar lieve Goldendoodle.

Tot 2020 zag mijn leven er compleet anders uit dan tegenwoordig. Mijn dagen bestonden uit (te) weinig tijd doorbrengen met mijn gezin, (veel te) veel werken, erg ongezond leven en geen enkele vorm van bewegen dan ook. Tot ik eind 2019 door een combinatie van een depressie, een burn-out en PTSS-klachten mijzelf keihard tegen kwam en het roer echt moest omgooien. Naast al deze mentale klachten had ik ook morbide overgewicht. Hiervan zei ik altijd ‘Het zit mij niet dwars…’ 

Naast professionele hulp ben ik begin 2020 begonnen met mountainbiken en niet veel later ben ik gestart met hardlopen. Halverwege 2020 ben ik samen met mijn vrouw ook gaan wielrennen. Ik kwam steeds beter in mijn vel te zitten, letterlijk en figuurlijk. Ook mentaal maakte ik een sterke progressie door. In een korte tijd viel ik veel af en inmiddels ben ik ruim 60 kilo lichter. 

Via een werkervaringstraject heb ik eind 2020 kennis gemaakt met het werken in de sport. In een studio in Apeldoorn mocht ik meedraaien als trainer en hier heb ik veel (technische) kennis opgedaan. In 2021 ben ik gestart met mijn opleiding tot fitnessinstructeur, (medisch) personal trainer, hardlooptrainer, physical perfomance trainer, Mindful Run & Walk instructeur en Sport- en Voedingsadviseur. 

Na ruim 20 jaar in de sales ben ik nu zelfstandig trainer die energie krijgt van het trainen en het begeleiden van mensen. Of het nou gaat om hardlopen, kracht training of hulp bieden bij het aanpassen van voedingspatronen, ik vind het allemaal even interessant en uitdagend.  

Als ervaringsdeskundige ben ik bekend met de struggles van het afvallen en het behouden van je gewicht. Ik weet hoe het is om mentaal fit te worden en dit voort te zetten in het dagelijks leven. Daarnaast ga ik graag met je op verkenningstocht om te ontdekken welke manier van bewegen bij je past en werken we samen aan een plan om dit vast te houden.  

Kortom, met mijn ervaring en kennis wil ik jou graag enthousiasmeren om fit door het leven te gaan! 

Sportieve groet,

Xander