Mindful Run & Walk Apeldoorn

Genieten van het moment met de Mindful methode

Ook in de gemeente Apeldoorn kun nu je meedoen aan de 5-weekse cursus Mindful Run of Mindful Walk.
Wil je beter leren luisteren naar je eigen lichaam en je bewuster worden van je eigen loophouding? Wil je je aandacht houden bij het (hard)lopen en de kracht en energie in je lichaam?
Kortom, wil je meer in het ‘hier en nu’ lopen, je hoofd leegmaken en meer genieten van het moment? Ook jij kunt dit, ik leer het je graag.
De Mindful Run® Methode bestaat uit de volgende 4 pijlers:
Mindfulness
Met mindfulness breng je bewust je aandacht naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Via Mindful Run maak je kennis met de verschillende facetten van het hardlopen of wandelen en leer je voelen wat er in je lichaam gebeurt. Hierdoor laat je stress los en ontstaat er ruimte voor ontspanning.
Ademhaling
Om het maximale rendement uit je ademhaling te halen, passen we ademhalingstechnieken toe. Wist je dat veel (hard)lopers verkeerd ademen, waardoor ze veel te veel energie verbruiken? Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond. Ja, ook tijdens het hardlopen of wandelen!
Voldoende bewegen
Hardlopen en wandelen hebben positieve effecten op vrijwel je hele lichaam. Al je orgaansystemen worden blij van regelmatig sporten. Het helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Het is alleen jammer dat veel mensen zichzelf  teveel prestatiedoelen opleggen tijdens het sporten. Misschien herken je het bij jezelf. Mindful Run leert je hoe je volop van het (hard)lopen en de omgeving kunt genieten, zonder prestatiedruk, met een juiste ademhaling en lopen in het ‘hier en nu’.
Buiten in de natuur
 Bewegen in de natuur levert veel gezondheidsvoordelen op. De natuur helpt je om alle prikkels die tijdens de dag op je afkomen te verwerken en los te laten. Ook meer focus en betere concentratie vind je in de natuur. Meer geluksgevoel en minder stress zijn het resultaat! Hierdoor krijg je al snel meer energie. Wist je dat ook huisartsen steeds vaker natuur op recept voorschrijven, omdat het werkt? Op de langere termijn leidt bewegen in de buitenlucht zelfs tot een lagere kans op ziekten en aandoeningen zoals depressie, hart- en vaatziekten, diabetes en COPD. Steeds meer wetenschappelijk onderzoek onderbouwt dat de componenten in onze cursussen een gezonde leefstijl bevorderen.
Voorbeeld van een cursusdag
09:30 uur: Start cursus rustig inlopen of andere opwarmende oefeningen 09:45 uur: Ademhalingstechnieken, Yoga en Core Stability oefeningen
10:00 uur: Beter leren lopen, hardlopen als beleving, beter leren voelen
10:20 uur: Hardloop kern specifiek gericht op diverse ademhalingstechnieken; 10:45 uur: Cooling down en Body-Scan
11:00 uur: Einde training.
Resultaat
Meer energie door een betere ademhaling, betere focus, makkelijker lopen, beter kunnen ontspannen. Je hardloop carrière krijgt een nieuwe impuls door alle technieken die je leert.
Kosten
De cursuskosten bedragen €129,– voor 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Voor een individuele cursus geldt een ander tarief. Ik ben aangesloten als Mindful Run/Walk instructeur bij Mindful Run® Nederland.
De cursussen van Mindful Run® Nederland hebben als doel: ‘’MINDER STRESS, MEER ENERGIE en GEMAKKELIJKER LOPEN’’.
Ga voor meer informatie over Mindful Run en Walk naar www.mindfulrun.nl  Aanmelden kan via de email of via www.mindfulrun.nl/locaties/apeldoorn-xanderveeneman/